Print denne side

Om Web Widgets

- nettets byggeklodser

Web widgets er stykker af kode der betyder, at du kan integrere applikationer direkte på din blog eller wiki, dvs. trække andre Web 2.0 teknologier, du anvender ind på din blog. At disse teknologier "trækkes ind på din blog" betyder, at når du arbejder i teknologierne, ændres oplysningerne automatisk på din blog. Desuden får de, der læser din blog via bloggen adgang til de Web 2.0 teknologier, du bruger, f.eks. dine delicious bogmærker.

Kendskab til koder eller programmering er ikke nødvendig for at bruge widgets. Web widgets kræver blot, at du kopierer og indsætte et stykke kode på dine egne sider.
Koden til at lægge widgets - byggeklodserne - ind på bloggen eller i wikien finder du enten ved at søge i en af nettets widgetsamlinger eller direkte på den teknologi, du ønsker at integrere.

I dette projekt bruges widgets på din blog i den hensigt at illustrere din faglige profil. I opgaverne om delicious, LibraryThing, flickr og YouTube finder du korte anvisninger på, hvor du finder en Widget og i blogopgaverne en kort anvisning på, hvorledes du lægger dem ind i bloggen.

LektorBlommes-Blog.jpg

På eksemplet her - lektor Blommes blog - kan du se Lektor Blommes delicious og LibraryThing Widgets.

Desuden skal du selv ud at finde Widgets, som du synes understøtter din faglige profil. Du kan enten søge i de samlinger, der er linket til herunder, eller du kan gå på jagt via Google. Det vigtige er, at du finder Widgets fra teknologier, du er interesseret i at anvende.

Widget samlinger

Google Gadgets til din webside
Mashable
Widgetbox
50+ Web Widgets for Your Learning Mix