- Opgave Creative Commons

Print denne side

Opgave 8 Creative Commons

Creative Commons licenserne er ikke vanskelige at lægge på et personligt arbejde og kan anvendes både på nettet og på værker (dokumenter/tegninger/bøger, musik osv.) som udprintes/trykkes/optages. Der er 6 grundlicenser, som kan sammensættes på forskellig vis, efter eget ønske. Licenserne kommer således til at spænde over alt lige fra "all rights reserved" til "Public domain" - den mest omfattende fraskrivelse af rettigheder:

  • Gå ind på Creative Commonsdanske hjemmeside,
  • Vælg fanebladet "Hvad er CC?" og læs der om, hvordan du kan sammensætte og vælge den licenstype, du ønsker (se også videoen her til højre). Du kan vælge selv at sammensætte licensen (som i videoen) eller tage en af de "færdige" licenser, som er på siden.
  • Når du har valgt din licens, bliver du givet en kode, som kan lægges på eksemplevis en blog, en hjemmeside m.m. næsten på samme måde, som vist på YouTube videoen på siden med tekst om Youtube, se under afsnittet "Start en videokonto i Youtube". - Men læg licensen i din menu på bloggen, således at den ikke efterhånden "bliver gemt væk" i et indlæg (vælg fanebladet "Design" i bloggen, dernæst "Add a Gadget" i højre side af skærmen og til sidst HTML/Javascript).

Hvis licensen skal lægges på et "fysisk" dokument, er der en lidt anden fremgangsmåde, som også står beskrevet på CC Danmark og som er vist i videoen her til højre.
XXX